Трансперсонална психология


Трансперсоналния подход е наука, която разцъфва - въпреки че съществува отдавна - и обещава много. Малко позната, тя е претърпяла много промени, критики и двусмислия от онези, които не познават основата u.

Какво означава Трансперсонална психология? В последно време много се говори по въпроса, но малко се знае. Започваме от името: транс е латински префикс и означава отвъд, персонално-личностното его. Следователно, трансперсонално обозначава нещо отвъд персоналното (его). Нещо подобно на Aлиса в огледалния свят , едно пътуване в и отвъд самия теб.

Трансперсоналната психология е един метод вдъхновен от антични традиции на човешкото знание ( будизъм, хиндуизъм, суфизъм, примитивно християнство, т.н), научно и философски основано, основната му задача е да събуди съзнанието за нещо свръх човешко и по този начин да активизира еволюцията на човека, позволявайки му той да развие целия си потенциал скрит в него.

Необходимо е да разберем, че този термин отвъд човешкото, в нашия контекст означава да преминем отвъд нашите вярвания, индивидуалност, отъждествяване. Вярванията пораждат спомени, а спомените се превръщат в самопознаване.

Трансперсоналната психология се появява през 60-те години, по време на един голям културен бум из целия свят. В американски университети започват изследвания с псилоцибин ( синтетична дрога извлечена от пейоте ),също така и с ЛСД, двете са наречени психеделични наркотици (свободен ум).

Още на страниците на Езотеричен вестник "Хармония и светлина" - ТУК

Забележка: Този курс се провежда в четири модула на български, като след успешно завършеното обучение, обучаващият се получава сертификат от бразилския университет CLASI – „Centro Latino-Americano de Saude Integral”

 
   
© 2000-2014 Сейким Доктор | Всички права запазени | www.seichim.doctor.bg